Over Inrush - Inrush

Over Inrush

Het bedrijf

Inrush verzorgt veiligheidsopleidingen waarbij bewustwording, kennis en vaardigheden worden ontwikkeld om veilig om te gaan met, en werkzaamheden uit te voeren aan elektrische installaties.

Inrush is in het jaar 2000 opgericht door 2 docenten met veel ervaring in veiligheidsopleidingen in diverse sectoren. Wij verzorgen (Stipel) veiligheidsopleidingen, zowel in de laag- als hoogspanning voor ruim 2500 cursisten per jaar. Dit doen wij op 4 eigen locaties; Heemskerk, Oude Tonge, Nieuwleusen (Zwolle) en Maasdijk, op gastlocaties en op klantlocaties. Inrush heeft veel kennis en ervaring in de offshore, energiebedrijven (opwekking en distributie), windenergie, ziekenhuizen, installateurs en tractiebedrijven.

Er zijn samenwerkingsverbanden met Edistra, Zaam, Certiprotect en het GOA zodat we klanten een breed spectrum aan (veiligheids)opleidingen kunnen bieden zoals PCE VIAG, ATEX, NEN1010 en Inspecties.

Tot onze uitgebreide klantenkring horen bedrijven als Stedin, Shell, TataSteel, Engie, Alliander, Essent, Vestas, Spie, CroonWolter&Dros, GVB, HTM, Waternet, Actemium, RET, PWN, Hollands Noorderkwartier, AMC, VU, MCA, ECT, Albemarle, Cogas en Vattenfall.

Opleidingen en Persoonscertificering

 • Stipelopleidingen zoals Installatie- en Werkverantwoordelijke, Vakbekwaam Persoon, Voldoende Onderricht Persoon en PCE-opleidingen. We doen dit zowel in de laagspanning, de hoogspanning, of een combinatie van beiden.
 • Stipel PCE BEI BLS- en BHS-opleidingen voor de energiebedrijven.
 • U kunt na afronding van de opleiding een examen laten afnemen door een onafhankelijk exameninstituut (Certiprotect). Dit examen toetst de vakbekwaamheidseisen die zijn vastgelegd door Stipel. Als de cursist slaagt, ontvangt hij of zij een Dekra-persoonscertificaat. Ook kunnen wij zelf een examen afnemen, waarbij de cursist een Inrush-certificaat ontvangt.
 • NEN3140 en NEN3840.
 • Diverse Online opleidingen.
 • Maatwerk is mogelijk, evenals opleidingen in het Engels.
 • De basis van de meeste opleidingen bestaat uit wetgeving, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsprocedures, werken met elektrische installaties en schakelopdrachten met echte spanningen tot 10 kV.

Vooropleiding

Voor Stipel PCE-opleidingen zijn specifieke vooropleidingen noodzakelijk. Voor Stipel Industrie&Utiliteit is in principe geen vooropleiding verplicht. Echter, voor de niveau’s VP en IV/WV is een minimaal opleidingsniveau MBO3-elektrotechniek wenselijk. Naast de cursus biedt Inrush diverse ondersteunende vormen van leren, zoals e-learning en extra (online)lesondersteuning. Er wordt verwacht dat de cursist ook zelf studeert. Per opleiding geven we een indicatie van het aantal studie-uren.

Doelgroep

Onze doelgroep betreft personeel dat werkt in en met elektrische installaties, maar ook personeel dat in de nabijheid van deze installaties bijvoorbeeld schilder-, bouwkundige- en schoonmaakwerkzaamheden verricht. Zij moeten veiliggestelde werkgebieden als zodanig herkennen.

Specialisten en kwaliteit

Wij werken alleen met docenten uit de praktijk. Zij hebben ruime ervaring in het veiligstellen van werkgebieden variërend van laagspanning 230 V tot ultra hoge spanningen t/m 380 kV.

Inrush werkt continu aan kwaliteitsverbetering:

 • Innovatie van lesmateriaal, presentaties, smartboards, e-learning, online vragenuurtjes.
 • Review cycle: evaluaties met klanten.
 • Audits en feedback van docenten onderling tijdens opleidingsmomenten: Continuing Professional Development (CPD).
 • Internetpolls tijdens de theorielessen.
 • Cursistvolgsysteem.
 • Meten effectiviteit van opleidingen door evaluaties en examenscores.

Flexibiliteit

Inrush biedt een grote mate van flexibiliteit. Daar ligt onze kracht. We hebben 4 eigen locaties in Nederland en we geven opleidingen op klantlocaties. We hebben 16 docenten die qua kennis vrijwel uitwisselbaar zijn. De meesten spreken goed Engels waardoor we ook opleidingen buiten Nederland geven. Maatwerkopleidingen zijn altijd bespreekbaar en ontwikkelbaar. Onze planning denkt graag met u mee en ook avond- en zaterdagopleidingen behoren tot de mogelijkheden.

Inrush maakt leren leuk

Een opleiding moet leuk en onderhoudend zijn. De opleidingen die wij verzorgen bestaan altijd uit een theoretisch en een praktisch deel. In overleg kunnen wij praktijkoefeningen voorbereiden in het elektriciteitsnet van de klant, zodat wij deze kunnen toepassen tijdens de opleiding en het examen.

We helpen je op weg

Opleidingen

Blijf up-to-date!