Week van de Ondernemer: Inrush staat weer op scherp!

Als ondernemer ben je altijd druk met de dagelijkse routines. Toch moet ik voor mijn bedrijf nadenken over morgen, en zelfs over overmorgen. Dat verwacht ik ook van mezelf. ‘Wat gaat er goed, en wat verdient verbetering op de korte termijn?’ En: ‘welke nieuwe kansen en bedreigingen komen er op mijn bedrijf af?’ Dit zijn typische lange termijn vraagstukken.

 

Deze week was ik op het congres “de Week van de Ondernemer” Ik vond het een nuttige dag, die mij ook wat tijd voor reflectie gaf. Als directeur van dit mooie MKB-bedrijf ben ik feitelijk met alle bedrijfsprocessen bezig. Bijvoorbeeld financiën. Op het congres waren er interessante seminars op dit gebied. Zo was een seminar over verschillende vormen van financiering en er kwam een neurowetenschapper voorbij over het onderwerp psychologie. Hij had diverse leuke tips hoe je bijvoorbeeld met je prijsbeleid kan omgaan. Mensen zijn onbewust gevoelig voor dat soort zaken. Kijk bijvoorbeeld maar naar het programma Mind-fuck, dat wordt uitgezonden op tv.

 

Op het gebied van HRM en je website kon je verschillende testen laten doen, die je direct in rapportvorm gemaild kreeg. Bijvoorbeeld hoe het gesteld staat met HRM-zaken zoals het onderling vertrouwen, het verminderen van controle en zelfmanagement. Je website kon je laten testen op snelheid en gebruiksgemak, zowel op mobiel als desktop. Die rapporten waren natuurlijk niet heel diepgaand, maar het gaf wel wat indicaties. Ook hier heb ik een aantal nuttige aanbevelingen uitgehaald. Ik was overigens verder heel tevreden over de uitslagen!

 

Econome Barbara Baarsma gaf een macro-economische kijk op de wereld en hoe de kabinetsvorming zich kan ontwikkelen. Dit zijn zaken die je als ondernemer direct raken. Vooral het vraagstuk over de herziening van de arbeidsmarkt is zeer relevant. En tenslotte als laatste, maar zeker niet de minst belangrijke: hoe pas je je aan als bedrijf in relatie tot de ontwikkelingen in de digitale wereld? Darwin zei het al. Niet de slimste, sterkste of snelste overleeft. Nee, diegene die zich het best weet aan te passen aan de nieuwe omstandigheden overleeft.

 

Ik sta weer helemaal op scherp en ik kan er weer tegenaan!

 

René Arends

We helpen je op weg

Opleidingen

Blijf up-to-date!